Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10316/115457
Title: As Comissões Reguladoras do Comércio do Arroz e do Bacalhau
Authors: Pires, Leonardo Aboim
Issue Date: Apr-2023
Publisher: Temas & Debates
Serial title, monograph or event: História Global da Alimentação Portuguesa
Place of publication or event: Lisboa
Abstract: Inscrevendo Portugal numa tendência global dos fascismos, perante os efeitos da crise económica internacional dos anos 30 e fazendo uso do ideário corporativo, o Estado Novo criou um conjunto de organismos responsáveis pelo controlo do ciclo produtivo de vários produtos. O arroz e o bacalhau seriam dos primeiros a serem enquadrados nesses espaços institucionais.
URI: https://hdl.handle.net/10316/115457
ISBN: 9789896447557
Rights: openAccess
Appears in Collections:I&D CEIS20 - Livros e Capítulos de Livros

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Comissões_Arroz_Bacalhau.pdf3.91 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

173
checked on Jul 24, 2024

Download(s)

15
checked on Jul 24, 2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.