Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/10316/90480
Title: | A contemplar o património natural | Authors: | Encarnação, José d' | Keywords: | património gastronómico; Viseu; Sernancelhe; Penedono | Issue Date: | 18-Jun-2020 | Publisher: | Comunidade Intermunicipal Viseu Dão Lafões | Serial title, monograph or event: | Beira Alta | Volume: | único | Issue: | 77 | Place of publication or event: | Tondela | Abstract: | Justifica-se a oportunidade de preservar o património natural, inclusive porque plantas e frutos silvestres outrora desaproveitados (de que se dão exemplos) são, na actualidade, bom recurso, inclusive a nível da culinária. Salienta-se, por isso, a atenção dada ao património gastronómico, referindo-se, a título de exemplo, algumas das iniciativas em curso no território português, dando-se particular realce a publicações alusivas a produtos de Viseu, Sernancelhe e Penedono. It’s important to preserve the natural heritage, even because silvan plants and fruits not profitable till now are, at our time, excellent ingredients at the current gastronomy. Books about the culinary heritage of Viseu and his surrounds in Portugal are presented. | URI: | https://hdl.handle.net/10316/90480 | ISSN: | 2183-6604 | Rights: | openAccess |
Appears in Collections: | I&D CEAACP - Artigos em Revistas Nacionais |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
A contemplar o património natural.pdf | 1.69 MB | Adobe PDF | View/Open |
Page view(s)
315
checked on Oct 8, 2024
Download(s)
157
checked on Oct 8, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.