Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10316/88305
Title: "Novos Suplementos Alimentares" em Farmácia Comunitária
Other Titles: “New Dietary Supplements” on Community Pharmacy
Authors: Correia, Ricardo Filipe Castro
Orientador: Durães, Ana Rita Magalhães
Ramos, Fernando Jorge dos
Magalhães, Maria João Gama Ribeiro G.
Keywords: Suplementos alimentares; Arroz Vermelho Fermentado; L-Carnitina; Crómio; Colagénio; Dietary Supplements; Red Yeast Rice; L-Carnitine; Chromium; Collagen;
Issue Date: 16-Sep-2019
Serial title, monograph or event: "Novos Suplementos Alimentares" em Farmácia Comunitária
Place of publication or event: Faculdade de Farmácia da Universidade de Coimbra; Farmácia Lamaçães e Hospital de Braga
Abstract: This document integrates the community pharmacy report done in Farmácia de Lamaçães, Hospital Pharmacy report done in Braga`s Hospital and a monography. We all wish for a healthy life. In the era of communication, awareness towards healthy nutrition combined with physical exercise and proper behaviour are the foundation for life’s quality. The food supplement market has been expanding in recent decades in a growing place of prominence. The search for supplements that help with weight loss or delay the effects of aging in order to soften as time passes or even to enhance the effect of prescription drugs that have been in greater demand from society.The constituents of dietary supplements have been the subject of several clinical trials to demonstrate their mechanisms of action, their safety and efficacy. These types of scientific studies are of utmost importance, providing information so that pharmacists and other health professionals can advise their users safely and effectively.During my community pharmacy internship I was confronted with a high purchase of supplements by the general population. I felt like I need to search more information about this subject to know if they are safe and if they work. “The new dietary supplements” on community pharmacy is the title of my thes is that aims to answer this concern focusing on the most sold dietary supplements during my pharmacy intership. In this context, the present work intends to systematize the efficacy and safety in the use of red yeast rice, L-carnitine, chromium and collagen supplements.
O presente documento integra os relatórios de estágio de Farmácia Comunitária, realizado na Farmácia de Lamaçães, e de Farmácia Hospitalar, realizado no Hospital de Braga, assim como uma monografia, referentes à unidade curricular “Estágio”. Durante o meu estágio curricular em Farmácia Comunitária fui continuamente confrontado com a aquisição de suplementos alimentares por parte da população em geral. Todos ansiamos por uma vida saudável. Na era da comunicação, a consciencialização de uma boa alimentação aliada ao exercício físico e a comportamentos adequados constituem os alicerces para uma qualidade de vida. O mercado dos suplementos alimentares tem-se alcandorado, nas últimas décadas, a um crescente lugar de destaque. A procura por suplementos que ajudem no emagrecimento ou a atrasar os efeitos do envelhecimento de forma a amenizar as marcas da passagem do tempo ou mesmo para potenciar o efeito de determinados medicamentos tem vindo a ter uma maior procura por parte da sociedade.Dentro deste contexto, senti, então, a necessidade de investigar mais sobre este tema, focando-me na segurança e eficácia da utilização destes suplementos. “Novos suplementos alimentares” em Farmácia Comunitária, título do trabalho realizado pretende dar resposta a esta preocupação e incide sobre os suplementos alimentares que mais se destacaram nas vendas durante esse mesmo estágio. Neste contexto, o trabalho em causa pretende sistematizar qual a eficácia e segurança no uso dos suplementos de arroz vermelho fermentado, L-carnitina, crómio e colagénio.
Description: Relatório de Estágio do Mestrado Integrado em Ciências Farmacêuticas apresentado à Faculdade de Farmácia
URI: http://hdl.handle.net/10316/88305
Rights: openAccess
Appears in Collections:UC - Dissertações de Mestrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Monografia Ricardo Correia.pdf1.01 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Page view(s)

21
checked on Jan 16, 2020

Download(s)

14
checked on Jan 16, 2020

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons