Utilize este identificador para referenciar este registo:
https://hdl.handle.net/10316/10320
Título: | Classical Trajectory Study of Mode Specificity and Rotational Effects in Unimolecular Dissociation of HO2 | Autor: | Marques, J. M. C. Varandas, A. J. C. |
Data: | 10-Jul-1997 | Editora: | American Chemical Society | Citação: | The Journal of Physical Chemistry A. 101:28 (1997) 5168-5173 | Resumo: | Trajectory calculations are presented for the unimolecular dissociation of HO2. The study covers internal energies in the range 58.311 ≤ Etot/kcal mol-1 ≤ 59.432, just above the H + O2 threshold, and Etot = 76.412 kcal mol-1 for which the O + OH channel is also open. The HO2 single-valued double many-body expansion potential energy surface has been employed in all calculations. Due to strong coupling among the vibrational degrees of freedom, mode specificity is shown to play a minor role in the formation of H + O2. Conversely, the increase of initial rotational energy clearly influences the dynamics of the unimolecular dissociation. In particular, energy placed in a specific rotational degree of freedom can dramatically modify the yield of O2 or OH products and corresponding decay rates. The results show the importance of rotational effects in order to correctly describe the unimolecular dissociation of HO2. | URI: | https://hdl.handle.net/10316/10320 | ISSN: | 1089-5639 | DOI: | 10.1021/jp970960g | Direitos: | openAccess |
Aparece nas coleções: | FCTUC Química - Artigos em Revistas Internacionais |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
Classical Trajectory Study of Mode Specificity and Rotational Effects.pdf | 129.03 kB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Citações SCOPUSTM
14
Visto em 1/mai/2023
Citações WEB OF SCIENCETM
50
15
Visto em 2/ago/2022
Visualizações de página 50
578
Visto em 26/mar/2024
Downloads
245
Visto em 26/mar/2024
Google ScholarTM
Verificar
Altmetric
Altmetric
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.