Utilize este identificador para referenciar este registo: https://hdl.handle.net/10316/8377
Título: Analysis of Juniperus communis subsp. alpina needle, berry, wood and root oils by combination of GC, GC/MS and 13C-NMR
Autor: Gonny, Marcelle 
Cavaleiro, Carlos 
Salgueiro, Lígia 
Casanova, Joseph 
Data: 2006
Citação: Flavour and Fragrance Journal. 21:1 (2006) 99-106
Resumo: The essential oils from needles, berries, wood and roots of Juniperus communis L. subsp. alpina were obtained by hydrodistillation, fractionated on column chromatography and analysed by GC, GC-MS and 13C-NMR. Chemical compositions of wood and root oils are reported here for the first time. Eighty-two, 65, 76 and 54 components were identified, respectively, in needle, berry, wood and root oils. The chemical compositions of the essential oils from needles, berries and wood were characterized by a high proportion of monoterpene hydrocarbons. Root oil exhibited a quite different composition. Sesquiterpenes, especially those bearing a tricyclic skeleton (cedrane and longifolane), constituted the main fraction while monoterpenes were present at very low contents. Copyright © 2005 John Wiley & Sons, Ltd.
URI: https://hdl.handle.net/10316/8377
DOI: 10.1002/ffj.1527
Direitos: openAccess
Aparece nas coleções:FFUC- Artigos em Revistas Internacionais

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato
obra.pdf101.48 kBAdobe PDFVer/Abrir
Mostrar registo em formato completo

Citações SCOPUSTM   

67
Visto em 15/abr/2024

Citações WEB OF SCIENCETM
5

62
Visto em 2/abr/2024

Visualizações de página 20

626
Visto em 23/abr/2024

Downloads 50

586
Visto em 23/abr/2024

Google ScholarTM

Verificar

Altmetric

Altmetric


Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.