Browsing by Author Ramos, Fernando


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Results 15 to 34 of 103 previous   next
Issue DateTitleAuthor(s)TypeAccess
2021Bioactive Edible Films and Coatings Based in Gums and Starch: Phenolic Enrichment and Foods ApplicationPedreiro, Sónia Raquel Jorge ; Figueirinha, Artur ; Silva, Ana Sanches ; Ramos, Fernando articleopenAccess
10-May-2023Brazzein and Monellin: Chemical Analysis, Food Industry Applications, Safety and Quality Control, Nutritional Profile and Health ImpactsSaraiva, Ariana ; Carrascosa, Conrado; Ramos, Fernando ; Raheem, Dele; Pedreiro, Sónia ; Vega, Angelo; Raposo, AntónioarticleopenAccess
23-Jul-2018Caracterização do perfil fenólico e atividade antioxidante de sumo de uvas portuguesasBrasoveanu, Olga masterThesisembargoedAccess
25-Dec-2022Citrus By-Products: Valuable Source of Bioactive Compounds for Food ApplicationsAndrade, Mariana A. ; Barbosa, Cássia H.; Shah, Muhammad Ajmal; Ahmad, Nazir; Vilarinho, Fernanda; Khwaldia, Khaoula; Silva, Ana Sanches ; Ramos, Fernando articleopenAccess
11-Feb-2009Clenbuterol Storage Stability in the Bovine Urine and Liver Samples Used for European Official Control in the Azores Islands (Portugal)Pinheiro, Isabel ; Jesuíno, Bruno ; Barbosa, Jorge ; Ferreira, Humberto ; Ramos, Fernando ; Matos, José ; Silveira, Maria Irene Noronha da articleopenAccess
19-Feb-2023Coconut Sugar: Chemical Analysis and Nutritional Profile; Health Impacts; Safety and Quality Control; Food Industry ApplicationsSaraiva, Ariana ; Carrascosa, Conrado; Ramos, Fernando ; Raheem, Dele; Lopes, Maria ; Raposo, AntónioarticleopenAccess
May-2016Comparação dos métodos de análise utilizados para a determinação de cloro residual livre na água destinada ao consumo humano, pelos analisadores online, fotómetros portáteis e espetrofotómetro UV-VISPires, Eugénia Maria Santos Dias da Conceição do RosáriomasterThesisopenAccess
14-Jul-2017Comparative study of two tanks of syrah wine with same harvest fermented by two different Saccharomyces cerevisiae strainsCarreira, Filipa Vieira masterThesisopenAccess
2023Comprehensive assessment of different extraction methodologies for optimization and validation of an analytical multi-method for determination of emerging and regulated mycotoxins in maize by UHPLC-MS/MSLeite, Marta ; Freitas, Andreia; Barbosa, Jorge; Ramos, Fernando articleopenAccess
2015Contribuição para o desenvolvimento de suplemento alimentar proteico e antioxodante produzido a partir de subprodutos da indústria alimentarBorralho, André Duarte Morais Guerreiro de AlmeidamasterThesisembargoedAccess
27-Jul-2015Contributo dos marcadores de síntese e de absorção do colesterol na terapêutica hipocolesterolemianteRamalho, Isabel Maria Aguilar Cabral Andrade doctoralThesisopenAccess
2003Control of the illegal use of clenbuterol in bovine productionCristino, Assunção ; Ramos, Fernando ; Silveira, Maria Irene Noronha da articleopenAccess
1-Sep-2023Correction: Raposo et al. The Role of Food Supplementation in Microcirculation-A Comprehensive Review. Biology 2021, 10, 616Raposo, António; Saraiva, Ariana ; Ramos, Fernando ; Carrascosa, Conrado; Raheem, Dele; Bárbara, Rita; Silva, HenriquearticleopenAccess
28-Dec-2020Crepis vesicaria L. subsp. taraxacifolia Leaves: Nutritional Profile, Phenolic Composition and Biological PropertiesPedreiro, Sónia ; da Ressurreição, Sandrine; Lopes, Maria ; Cruz, Maria Teresa ; Batista, Teresa ; Figueirinha, Artur ; Ramos, Fernando articleopenAccess
Jun-2014Desenvolvimento de metodologias de biologia molecular para a detecão de carne de cavalo (Equus caballus) em produtos cárneosMeira, Liliana de CastromasterThesisopenAccess
2015Desenvolvimento de metodologias de biologia molecular para a deteção de Cynara scolymus e Silybum marianum em suplementos alimentares à base de plantasBatista, Andreia Filipa SimõesmasterThesisembargoedAccess
17-Oct-2018Desenvolvimento de Novos Alimentos com Propriedades Antioxidantes à base de Tomate e Soro de LeiteCosta, Daniela Cristina Gonçalves masterThesisembargoedAccess
3-Oct-2013Desenvolvimento do método para identificação e quantificação de fitosteróis no suplemento alimentar sob a forma de comprimidoSilva, Ana Patrícia Ferreira Vicente damasterThesisopenAccess
24-Oct-2018Desenvolvimento e análise do perfil nutricional e antioxidante de um novo alimento produzido a partir de subprodutos da indústria queijeira, soro de leite de cabra e indústria hortofrutícula, morangos frescos não comercializáveisSantos, Rita Margarida Martins dos masterThesisembargoedAccess
Nov-2011Desenvolvimento e optimização de uma metodologia analítica para a determinação de a-e B-amanitina em urina humana por LC-MS/MSLeite, Marta Sofia Carvalho Ferreira Malheiro masterThesisopenAccess